Česko platí kartou – terminál a brána zdarma na 6 měsíců

Chcete začít přijímat platební karty? Ať už máte prodejnu nebo bistro a dosud u vás zákazníci platili jen hotově, rozjezd vám ulehčí iniciativa Česko platí kartou. Díky ní můžete mít platební terminál nebo bránu na půl roku zdarma.

Šest měsíců bez poplatků, i těch transakčních pro platby kartou do výše padesát tisíc korun měsíčně – to je výhoda akce Česko platí kartou. Je určena firmám, institucím nebo podnikatelům, kteří mají sídlo v Česku a v posledním roce karty nepřijímali. Teď můžete snadněji rozjet e-shop s platební bránou, ale i začít akceptovat platby kartou na terminálu v kamenné provozovně.

terminál zmrzlina

Platební terminál Comgate se vyplatí i mimo rámec akce Česko platí kartou – pokud přesáhnete hranici 50 tisíc korun měsíčně za platby kartou, další transakce se řídí naším veřejným sazebníkem. Po skončení šestiměsíčního období rovněž přechází smlouva do standardního režimu a řídí se sazebníkem

Terminál se díky dotykové obrazovce snadno ovládá, je přenosný, má vlastní tiskárnu účtenek a systém Android na něm běží svižně jako na moderním chytrém telefonu. Akceptuje běžné platební karty, Apple Pay i Google Pay a elektronické stravenkové karty. Obchodník ho snadno propojí hned s několika běžnými účetními systémy. Tím výčet jeho užitečných funkcí nekončí.

Instalace terminálu je zdarma a smlouvu o jeho používání s námi uzavřete jednoduše online, nemusíte chodit na pobočku nebo ověřovat podpis. Kvalitě svých služeb věříme, proto zákazníky nezavazujeme na dobu určitou. Smlouvu můžete vypovědět kdykoli e-mailem bez jakýchkoli sankcí. Zrovna tohle není úplně běžná praxe – na trhu se setkáte i s nabídkami na delší období bez poplatků, ovšem s úvazkem na dobu určitou a nevýhodnými podmínkami v sazebníku.

Stále nad pořízením terminálu váháte? „Zajistila jsem si ho, protože ode mě odcházeli zákazníci, když jsem přijímala jen hotovost,“ vysvětluje Lenka Heráková, provozovatelka ostravského stánku Zmrzlina u ZOO. „Akce Česko platí kartou mi přišla vhod, ale karty bych začala přijímat nezávisle na ní. Lidé je využívají – mám tu i hodně zákazníků z Polska.“ Podle dat projektu Česko platí kartou vydělávají obchodníci, kteří karty přijímají, v průměru o dvanáct až osmnáct procent víc než ti, u nichž se dá platit pouze hotově.