Jak změnit poskytovatele platební brány?

Jsou pro vás podmínky na vaší stávající platební bráně výhodné? Pokud ne, přejděte k někomu jinému. Změnit poskytovatele je opravdu snadné a rychlé. Povíme vám, jak na to. 

Nová platební brána

Máte vybraného nového poskytovatele? Skvěle, stačí už jen uzavřít smlouvu a budete připraveni na přechod na jinou platební bránu. Pokud si ještě nejste jisti, jaká brána je pro vás ta pravá, přečtěte si srovnání. Další postup se může lišit u různých e-shopových řešení, my vám představíme jeden příklad za všechny. 

Změna na platformě FastCentrik

Na platformě FastCentrik stačí, když nové identifikační údaje zadáte do Aplikace 3. stran. V nastavení si pak vytvoříte nový způsob platby, kdy přidáte platební bránu jako nový systém. Pokud budete chtít využívat pouze novou platební bránu, změníte u původně vytvořené platební metody platební bránu a například také logo. Změny uložíte a vše je hotovo. Postup je velmi jednoduchý a intuitivní. Obejdete se tedy bez zásahu ze strany FastCentriku i programátora. „Každý náš uživatel může kdykoliv přejít na jinou platební bránu a vybrat si z široké nabídky těch, které máme implementované,” říká Pavel Macháček Product Owner ze společnosti FastCentrik. 

Aplikace 3. stran

Uzavření nové smlouvy

Součástí procesu změny platební brány je i uzavření smlouvy s novým poskytovatelem. U nás je to snadné -  vše probíhá na dálku po telefonu a e-mailu, není třeba žádné ověření ani návštěva pobočky. Ukončení smlouvy s předešlým poskytovatelem bývá obdobně snadné - stačí zaslat e-mail o ukončení smlouvy ke konkrétnímu datu, obvyklé jsou to dva celé kalendářní měsíce od oznámení. Ale ani v mezidobí vás nemusí trápit vysoké poplatky předešlého poskytovatele. Starou platební bránu jednoduše přestanete používat jakmile ta nová bude k dispozici.

Start nové platební brány

Uvedení do provozu nové platební brány, zejména pokud využíváte některou z komerčních platforem jako je FastCentrik je snadné, jak již bylo uvedeno výše, je to na pár kliků. Takže není důvod otálet, je čas zvolit tu správnou platební bránu.