Jakub Ouhrabka vystoupil na International E-commerce & Digital Summit

Proměny e-commerce a bezpečnost digitálního světa – to byla hlavní témata akce International E-commerce & Digital Summit, která se konala v prostorách Lobkowiczkého paláce na Pražském hradě. V panelové diskuzi na ní vystoupil i ředitel Comgate Jakub Ouhrabka.

Konference International E-commerce & Digital Summit, kterou uspořádal deník E15, probíhala v Lobkowiczkém paláci na Pražském hradě a zúčastnila se jí řada tuzemských i zahraničních řečníků. Mezi tématy prezentací i diskuzí, které probíhaly výhradně v angličtině, se opakovaly kyberbezpečnost i měnící se charakter světa e-commerce.

Jakub Ouhrabka se zúčastnil panelové diskuze na téma Digitalization vs. Consumer spolu s Michalem Jaškem ze společnosti Clifford Chance, Violou Fieberovou z ministerstva průmyslu a obchodu a s Matthiasem Frechenem, zástupcem společnosti Allegro. Diskutovali o agresivním nástupu tržišť, zejména těch čínských, na český e-commerce trh, o trendech v online placení včetně nových platebních metod nebo všeobecně o stavu české e-commerce. „Menší a střední obchodníci jsou v době po covidu na dobré cestě, stále rostou v jednociferných číslech. Zaznamenáváme nástup čínských marketplaces, ale ty ovlivňují hlavně e-shopy, které se zabývají přeprodejem. Ty e-shopy, které mají přidanou hodnotu a dobrý zákaznický servis, to podle mého názoru tolik neohrozí,“ předpokládá ředitel Comgate.

Záznam panelové diskuze najdete na webu summitu, české titulky jsou tvořeny strojovým překladem.

Jakub Ouhrabka na International E-commerce & Digital Summit