„Chceme dávat lidem kvalitu a zážitek,“ říká zakladatel čokoládovny Jordi's Lukáš Koudelka

“Každý alespoň jednou v životě pocítil touhu mít něco svého. Začátky podnikání byly opravdu naivní, ale touha strávit čas nad tím, co bude moje, byla silnější. Neděláme kompromisy v surovinách a neustále přemýšlíme nad lepším balením. Naší poslední novinkou jsou i dárkové balíčky. Chceme dát lidem kvalitní čokoládu, kterou nekoupí nikde jinde. Proto si myslím, že náš podnik funguje tak dobře a lidé se nám vrací, “ říká Lukáš Koudelka, zakladatel čokoládovny JORDI'S

Majitel Jordi's

Kde vznikla myšlenka pořídit si vlastní podnik?

Chtěl jsem mít něco svého, ale nebyla to sranda. Začátky podnikání jsou těžké nejen psychicky, ale i fyzicky. Víte, že nikdo jiný za vás ten start neodběhne. Proto nejste v práci jen fyzicky. V každé volné chvíli neustále přemýšlíte, jak některé věci zlepšit, inovovat, případně zjednodušit, ale aby zároveň fungovaly kvalitně a spolehlivě. Rozjíždění byznysu na vlastní pěst stojí nejen hodně času, píle, odhodlání a odolnosti vůči všem překážkám. Pamatuji si na dobu začátků, kdy mou největší výzvou bylo zaplatit nájem každý měsíc. Ale milujeme, že máme možnost dělat co nás baví a zlepšovat se.

Jak se vám povedlo vyrůst do takové velikosti?

Už od začátku jsme měli nastavené jasné priority. Vždy jsme chtěli vyrábět z těch nejkvalitnějších surovin a dávat čokoládu do kvalitních a krásných obalů. A to si myslím, že nám taky zajistilo klientelu, která se nám vrací dodnes. Snažíme se přistupovat férově a transparentně nejen k našim zákazníkům, ale i všem obchodním partnerům. I to přineslo své ovoce. Vyhráli jsme s naši čokoládou mezinárodní ocenění z Londýna. V roce 2014 jsme se dostali s produkcí i za hranice. Na Academy of Chocolate London jsme jako první z ČR získali medaili za naší čokoládu a další ocenění sbíráme dále. Současná produkce přesahuje 100 000 tabulek ročně a dalších 150 000 ostatních produktů.

Kdy přišlo na pořízení Comgate služeb a proč jste si vybral zrovna je?

Vzhledem k době, ve které žijeme, se většina plateb přesouvá do online prostředí. Hlavně u mladší populace. Kdo v dnešní době nosí větší obnos v hotovosti? Řekl bych, že tak každý pátý člověk. Proto přišel nevyhnutelný krok a to zřízení platební brány, díky které jsem byl schopen vyhovět všem zákazníkům. Proto jsem si před třemi lety vybral společnost Comgate. Hlavními atributy, proč jsem se pro Comgate rozhodl, byly výrazně lepší podmínky oproti konkurenci, zejména v ceně a přístupu ke klientovi. Spuštění platební brány bylo opravdu jednoduché, pouze 3 jednoduché kroky a můžete fungovat. Zákaznický servis funguje na jedničku, kdykoliv něco potřebuji, jsou tu pro mě. Navíc jsou z Hradce. :)

Výběr čokolády v Jordi's
Možnosti platby v Jordi's

Jak se změnilo chování zakázníků v covidu?

Chování zákazníků jako takové se samozřejmě trochu změnilo, ale díky tomu, že fungujeme i na našem e-shopu, jsme byli schopni fungovat dál bez větších omezení a nejsme až tolik vázáni na restrikce zvenku.

Co si myslíte, že bude výzva do budoucna?

Přestože novinky děláme několikrát do roka, naším největším momentální cílem je rozšíření výrobních kapacit. Naším snem je v budoucnu otevřít novou výrobnu čokolády. Tak nám držte palce, ať se nám to podaří.

„Držte se a dejte si občas dobrou čokoládu,“ vzkazuje svým zákazníkům Lukáš Koudelka.