Odložené platby jsou výhodné pro e-shop i kupujícího

Už tři poskytovatele odložených plateb nabízí platební brána Comgate. Skip Pay, nejnověji Twisto Pay a PlatímPak jsou možnosti integrované přímo do ní, jsou výhodné pro koncového zákazníka i provozovatele e-shopu. Pojďme se v krátkosti podívat na to, čím.

Odložené platby Skip Pay, Twisto, PlatímPak

Podle dostupných dat sahá po možnosti odložené platby ve světě šest až dvanáct procent zákazníků, zároveň jde o nejrychleji rostoucí platební metodu. Možnost označovaná BNPL (buy now, pay later) dává kupujícímu šanci zaplatit za provedený nákup až o třicet dní po jeho provedení bez jakéhokoli úroku. Nabízí tak lepší rozvržení výdajů, ale třeba také pojistku v podobě zaplacení až po doručení zboží při nákupu.

Bez starostí

Pro provozovatele e-shopu je integrace odložených plateb do platební brány Comgate přínosná už tím, že se sám nemusí o nic starat. Stačí mu jedna smlouva s Comgate, vše ostatní je zařízeno za vás.

Větší výběr

Jaké další výhody plynou ze začlenění širšího spektra platebních metod? Předně už pestrost nabídky je plusem sama o sobě. Zákazníci inklinují k rozličným způsobům platby v různých situacích – na počítači může být praktičtější zaplatit pomocí QR kódu, na mobilu zase platební kartou uloženou v peněžence. Z toho, že využití odložených plateb stále roste, je jasné, že stále více zákazníků bude mít tuto platební metodu jako svou preferovanou. Ti pak spíš zvolí e-shop, který jim oblíbený způsob platby nabízí.

Více transakcí

Výhoda v možnosti volby pro kupujícího tak ve finále vede ke znatelným nárůstům frekvence nákupů na e‑shopu i celkové hodnoty nákupů (podle Twisto v obou případech až o čtyřicet procent). Rozšíření nabídky platebních metod o odložené platby přispívá svou jednoduchostí také k příznivějšímu poměru dokončených nákupů (až o 25 % – opět podle podkladů společnosti Twisto).

Bez rizika pro e-shop

Ačkoli zákazník za zboží platí až se zpožděním, na obchodníkův účet odchází celá částka okamžitě stejně jako při transakci platební kartou. Riziko, že kupující nezaplatí, nese výhradně poskytovatel služby odložené platby. Na rozdíl od dobírkové platby tak nemá odložená platba nepříznivý vliv na cash flow. 

Nejlevnější platební metoda

Dobrou zprávou pro provozovatele e-shopu je i skutečnost, že mu v porovnání se všemi ostatními metodami odložená platba strhne nejnižší poplatek. Další informace najdete v sazebníku.

Platební brána výchozí
Platební brána odložené platby