Platby v EUR převádíme nově na váš účet zdarma.

Pokud používáte platební bránu nebo platební terminál pro přijímání plateb v eurech, od nynějška nebudete platit poplatek za převod prostředků na libovolný účet v EU.

Od konce roku 2019 se banky postupně přizpůsobují Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2019/518, které požaduje, aby poplatky účtované a přeshraniční platby v eurech byly stejné jako poplatky účtované za odpovídající vnitrostátní platby stejné hodnoty v národní měně členského státu.

Vzhledem k této nové situaci můžeme pro naše zákazníky odstranit další poplatek. Vyplacení přijatých prostředků z platební brány a platebních terminálů v EUR na libovolný účet v Evropském hospodářském prostoru (SEPA) je v ComGate nyní zdarma.

Dosud jsme vypláceli přijaté prostředky platební brány a platebních terminálů zdarma na české účty v Kč a na eurové účty ve Fio bance a bankách na Slovensku. Ostatní europlatby platby byly zatíženy poplatkem. Toto omezení končí a můžeme posílat peníze v EUR na libovolný bankovní účet s podporou SEPA plateb. 

Platby v EUR převádíme nově na váš účet zdarma

SEPA (Single Euro Payments Area)  zahrnuje země Evropského hospodářského prostoru (Evropské unie včetně Norska, Švýcarska, Monaka, Lichtenštejnska a Islandu). U zemí mimo Eurozónu (tj. země, které používají EUR jako svoji domácí měnu) nemusí SEPA platby podporovat všechny platební instituce. 

Tým Comate