Platební brána Comgate jako jediná nabízí snadnou platbu v mobilním bankovnictví

Téměř polovina zákazníků dává při nákupech na internetu přednost mobilům před počítači. Platební brána Comgate jim teď jako jediná umožňuje jednoduchou a rychlou platbu bankovním převodem v aplikaci mobilního bankovnictví.

Čím dál víc zákazníků si při nákupech na internetu vystačí s displejem mobilního telefonu – mají ho stále po ruce, drtivá většina e-shopů už navíc používá zobrazení, které je i na menší obrazovce dostatečně přehledné. Podle studie české e-commerce od Asociace pro elektronickou komerci (APEK) dokonce 46 % zákazníků dává nakupování na mobilu přednost před desktopem. Nejen jim teď platební brána Comgate nabízí jako první na českém trhu novou platební metodu: platbu bankovním převodem v aplikaci mobilního bankovnictví.

Zákazník, který nakupuje na mobilu, měl dosud k dispozici dvě rychlé a jednoduché možnosti, jak zaplatit, v závislosti na operačním systému na svém mobilu: Apple Pay a Google Pay. Platba bankovním převodem v mobilní aplikaci je stejně uživatelsky přívětivá a jednoduchá, operační systém přitom u ní nehraje roli.

Platba v mobilní aplikaci

Jak funguje? Zákazník si na platební bráně na mobilu vybere bankovní převod nebo QR platbu, následně na seznamu zvolí svou banku. Jedním tapnutím pak přejde k přihlášení do aplikace mobilního bankovnictví a v něm potvrdí předvyplněný příkaz k úhradě. Bankovní převod může proběhnout jako okamžitý, pokud to plátcova banka podporuje.

Tuto platební metodu jsme vyvinuli interně, náš tým vývojářů během práce na ní aktivně oslovoval jednotlivé banky. Díky tomu se daří průběžně rozšiřovat počet těch, jejichž mobilní aplikace tuto funkcionalitu umožňuje.

Platba bankovním převodem v mobilní aplikaci vychází vstříc mimo jiné zákazníkům, jimž z nějakého důvodu nevyhovuje platba kartou nebo nechtějí použít Apple Pay či Google Pay. Ostatně, z našich dat vyplývá, že na platební bráně Comgate proběhne bankovním převodem přibližně 20 procent všech transakcí – a to už je množství, které se nevyplatí opomíjet.

Informace o platbě bankovním převodem v mobilní aplikaci najdete také na stránkách podpory Comgate. Na platební bránu je tato metoda zařazena automaticky bez nutnosti jakéhokoli kroku ze strany e-shopaře.