Platební brána Comgate je na Shopify

Jako první český provozovatel platebních bran jsme na Shopify. Platební brána Comgate je v tuto chvíli na této globální platformě dostupná pro české a slovenské e-shopy. Je to jeden z dalších kroků přípravy expanze dostupnosti našich služeb do dalších zemí.

Majitelé e-shopů běžících na Shopify, teď mají k dispozici platební bránu Comgate přímo v rozhraní bez nutnosti jakýchkoli programátorských zásahů. Platební brány třetích stran se zobrazují
v administrátorském prostředí Shopify, brána Comgate je stejně jako ostatní k dispozici na vlastním odkazu. Jednoduchý návod na její zprovoznění v e-shopovém prostředí najdete na stránkách podpory

Završení náročného procesu

Úspěšně jsme tak dotáhli do konce půlroční projekt a náročné vyjednávání – Shopify kontroluje jakoukoli třetí stranu, kterou do svého prostředí pustí. Aplikace platebních bran podléhají obzvlášť přísným pravidlům, kontroloři Shopify schvalovali i jednotlivá slovíčka v popisu aplikace. 

shopify_mobil

Krok k expanzi

Shopify je kanadská společnost provozující prostředí pro e-shopy i kamenné obchody, podle údajů BuiltWith.com je v segmentu e-commerce celosvětově nejpoužívanější – běží na ní přes čtyři miliony živých stránek. Druhou WooCommerce používá přibližně 3,7 milionu e-shopů, třetí Wix Stores zhruba 1,8 milionu, i na těchto platformách je brána Comgate dostupná.

V Česku využívá Shopify zhruba patnáct set stránek. Silnou pozici drží v okolních zemích – v Německu je jedničkou, v Rakousku dvojkou, v Maďarsku je pátou nejpopulárnější platformou, na Slovensku šestou. „To, že jsme se dostali na Shopify, proto bereme jako jeden z důležitých kroků k expanzi dostupnosti našich služeb do dalších zemí,“ říká ředitel Comgate Jakub Ouhrabka.