Platební brána Comgate verze 2.0

Spouštíme do provozu vylepšenou platební bránu Comgate. Vývoji této nové brány jsme se věnovali přes rok. Našim cílem bylo zlepšit uživatelský zážitek kupujících ale hlavně docílit více dokončených plateb. Věříme, že se nám to povedlo a že Vám můžeme představit tu nejvýkonnější platební bránu na trhu.

Úkolem našeho týmu bylo vyvinout platební bránu, která bude umět obsloužit největší počet kupujících a bude dosahovat nejlepšího ukazatele počtu dokončených plateb. Abychom toho dosáhli, zaměřili jsme se na následující kritéria:

  • nejširší nabídka typů plateb - platba kartou, bankovní tlačítka, QR platby, odložené platby

  • schopnost provést kupujícího platební bránou tak, aby si snadno zvolil svůj preferovaný typ platby

  • v případě, kdy pokus o platbu selhal (například špatně opsaný CVC kód), umožnit komfortní návrat kupujícího do platebního procesu - nabídnout alternativní možnost platby

Do výsledného produktu se to promítlo řadou vylepšení a změn:

  • vytvořili jsme nové grafické prostředí s fokusem na mobilní zařízení

  • logika pohybu kupujícího v rámci platební brány byla navržena nově zcela od základu

  • do platební brány jsme zabudovali návratové funkce, které usnadňují průchod kupujícího bránou při volbě platební metody

  • zlepšili jsme proces nabídky náhradní platební metody při neúspěšné platbě

  • platební metody jsme rozšířili o QR platby s okamžitým potvrzením zaplacení

Platební brána - výběr platebních metod

Jednou z novinek je možnost zanechání zpětné vazby ze strany kupujícího - odkaz “Jak se vám platilo?”. Díky tomu sbíráme cenné podněty pro další vylepšení platební brány přímo od kupujících.

Platební brána nově umožňuje zákazníkovi změnit platební metodu oproti metodě vybrané v e-shopu. V případě, že je pro Vás důležitá rychlost potvrzení platby, můžete nabídku platebních metod na bráně omezit zkrácením tzv. expirace platby dle návodu

Větší volnost volby platební metody pro plátce znamená, že když plátce na e-shopu zvolí platbu kartou, nově může v rámci platební brány vybrat i jinou platební metodu. Důvodů změny na straně plátce může být celá řada - zjistí, že u sebe nemá platební kartu, nebo že brána umožňuje výrazně jednodušší a pohodlnější platbu QR kódem. 

Seznam novinek a zlepšení někomu může připadat krátký na více než rok práce. Je třeba ale si pod tím představit dlouhou řadu prototypů, technických řešení, slepých uliček a testování, testování, testování. Přicházíme tedy s vyladěným spolehlivým řešením, které prošlo stovkami hodin testů v různých modelových situacích.

Věříme tomu, že novou platební bránou jsme naše klienty potěšili a že jsme přispěli k jejich podnikatelskému úspěchu.

Platební brána Comgate qr platba

Na závěr několik dalších plánovaných novinek pro rok 2022:

  • Připravujeme integraci odložené platby Twisto.

  • V přípravě je platba na třetinky - možnost rozložit platbu na 3 měsíční splátky.

  • V plánu do konce roku je integrace splátkového prodeje přímo do platební brány.

Platební brána comgate qr