Platební brána nově nabízí rozložené platby se Skip Pay

Platební brána Comgate přidává další platební metodu, která zákazníkům umožňuje rozložit si platbu za nákup na tři splátky bez navýšení. Třetina od Skip Pay je integrovaná přímo v rozhraní brány a postupně ji aktivujeme u všech 13 tisíc e-shopů.

Proč platit za velký nákup najednou, když můžete částku rozdělit na třetiny a uhradit ji během dvou měsíců? Zákazníci e-shopů, na kterých běží platební brána Comgate, mají tuto možnost od druhé poloviny září. A teď si v případě rozložené platby můžou vybrat mezi dvěma poskytovateli třeba podle toho, s kým z nich mají víc zkušeností. Vedle rozložených plateb od Twisto je přímo v rozhraní platební brány nově integrovaná i obdobná varianta od Skip Pay.

Spouštět ji budeme u obchodníků s platební bránou Comgate automaticky, e-shopaři nemusí provádět žádný programátorský zásah. Postupně bude Třetina od Skip Pay dostupná na všech internetových obchodech, které mají aktivované odložené platby.

skip pay třetina

Jak funguje nákup na tři splátky bez navýšení od Skip Pay? Minimální hodnota nákupu je 3 000 korun, maximální 15 000. Zákazník při nákupu zaplatí kartou pouze třetinu ceny, další dvě splátky odejdou v měsíčních intervalech automaticky nebo může kupující celou zbývající částku doplatit předčasně bez poplatků. Obchodník přitom dostává částku za celou cenu nákupu okamžitě.

Širší nabídka platebních metod přivede více zákazníků

Nákup na tři splátky bez navýšení tak je výhodný i z pohledu provozovatele e-shopu.  „Obzvlášť v dnešní době bude klíčovou komponentou nabídky všech e-shopů s běžnou hodnotou nákupu nad 3 tisíce Kč. Dokážu si představit situaci, kdy se porouchá například laptop. Bude třeba okamžitě vyřešit pořízení nového. A pokud na jednom e-shopu bude vyžadována jednorázová platba nebo splátkový prodej a na druhém e-shopu navíc možnost tří měsíčních splátek bez navýšení, pak druhý e-shop získá výrazně více kupujících,“ je přesvědčený Jakub Ouhrabka, ředitel Comgate. Výše transakčních poplatků odpovídá tomu, že jde v zásadě o poskytnutí dvouměsíčního úvěru zákazníkovi. Pohybuje se na úrovni vyšších poplatků za platbu kartou.

Doporučujeme zviditelnění platby na tři splátky bez navýšení přímo při výběru platební metody v košíku i v samotném prostředí e-shopu.

skip pay třetina