Rozšiřujeme nabídku splátkových metod na platební bráně

Dvě nové platební metody spouštíme na platební bráně Comgate. Zejména zákazníci, kteří nakupují zboží vyšší hodnoty, mohou nově využít splátkový prodej nebo rozloženou platbu od poskytovatele ESSOX.

Prodáváte na e-shopu zboží vyšší hodnoty – třeba elektroniku, stroje a nářadí nebo nábytek? Pak zejména vaši zákazníci ocení dvě nové platební metody na platební bráně Comgate. Ta rozšiřuje nabídku o splátkový prodej a rozložení plateb bez navýšení, obojí od společnosti ESSOX. Obě tyto metody jsou integrovány přímo do platební brány, která je umožňuje jako první na českém trhu.

Splátkový prodej

Letos na jaře na platební bránu Comgate přibyla metoda splátkového prodeje, která nabízí zákazníkům možnost rozdělit si výdaj za nákup vyšší hodnoty na dlouhodobé splátky. Nyní si kupující mohou vybrat mezi dvěma poskytovateli – ke Cofidisu se přidává Essox.

Jeho spotřebitelský úvěr umožňuje zaplatit za nákup v hodnotě 2000 – 500 000 korun a splátky je možné rozprostřít do období mezi šesti až 72 měsíci, pokryje tedy i mimořádně vysoké výdaje. A hodí se i pro firmy a podnikatele.

Platební brána - rozložená platba ESSOX

Tuto platební metodu může využít osoba starší 18 let se dvěma doklady totožnosti a pravidelným zdrojem příjmu (zaměstnanec, osoba na mateřské, v důchodu, ale i podnikající fyzická osoba nebo právnická osoba). Pokud si zákazník zvolí variantu podpisu smlouvy formou SMS, vše probíhá online během několika minut. E-shop dostává celou hodnotu nákupu ihned po kontrole smlouvy, která probíhá online.

Rozložená platba bez navýšení

Pro zákazníky, kteří nechtějí nebo nemohou zaplatit za nákup najednou a zároveň se jim nehodí spotřebitelský úvěr, je určena rozložená platba bez navýšení. Tato metoda, kterou ČNB ocenila zlatou medailí v kategorii nebankovních spotřebitelských úvěrů soutěže Zlatá koruna 2023, umožňuje rozdělit úhradu za nákup na dvě, tři nebo čtyři stejně vysoké platby, přičemž první uhradí zákazník ihned bankovním převodem, další doplatí bez navýšení v měsíčních intervalech.

Touto metodou mohou zákazníci zaplatit za nákup o hodnotě 2000 – 30 000 korun, žádost i schválení probíhá online v prostředí uzpůsobeném pro mobilní zobrazení a pro využití mobilní aplikace bankovnictví. První část platby uhradí zákazník hned při nákupu, tím zároveň uzavře smlouvu o rozložené platbě. Obchodník obdrží celou hodnotu nákupu okamžitě.

Vyšší počet dokončených plateb

Další rozšíření nabídky platebních metod znamená, že zákazníci ještě snadněji zaplatí například za zboží vyšší hodnoty, na které by jinak museli nejprve ušetřit. Nebo si mohou lépe naplánovat finance v případě, kdy řeší nečekaný větší výdaj. 

„Rozložená platba bez navýšení i splátkový prodej jsou platební metody, které zákazníci využívají především v těchto specifických situacích. Jejich zařazení do nabídky na platební bráně pomůže obchodníkům k vyššímu poměru dokončených plateb i k tomu, aby mohli oslovit nové zákazníky ještě v této vánoční sezóně,“ věří ředitel Comgate Jakub Ouhrabka.

Obě platební metody aktivujeme na platební bráně automaticky obchodníkům, kteří mají aktivní splátkový prodej, resp. odložené platby. Doporučujeme jejich zviditelnění už v košíku e-shopu – kupující je využijí tím spíš, čím dříve v nákupním procesu se o nich dozví.

Poplatky pro obě nové služby najdete v sazebníku platební brány.

Podrobné informace a průběh platby najdete na stránkách naší podpory – pro splátkový prodej a pro platbu na splátky bez navýšení.

ESSOX je už pátým poskytovatelem různých forem splátkových metod na platební bráně Comgate, která je v tomto ohledu na českém trhu platebních bran unikátem. V blízké budoucnosti plánujeme nabídku platebních metod dále rozšiřovat.