Tisková zpráva: mallpay v bráně ComGate

Mallpay a ComGate nabízí zákazníkům odloženou platbu na více než 7 tis. e-shopech. Kupující v e-shopu mohou nakoupit ihned a zaplatit později službou mallpay. Odložení platby je bezúročné. E-shop získá prostředky ihned po nákupu, stejně jako v případě platby kartou. Ověření kupujícího probíhá online během několika vteřin. Zákazník e-shopu může čerpat bezúročné odložení platby až do výše 50 tis. Kč.

Naši klienti z řad e-shopů se mohou těšit na další navýšení počtu dokončených plateb. Věříme, že možnost odložení platby ovlivní nákupní chování již při výběru zboží - povede k volbě dražších variant zboží nebo k většímu počtu zakoupeného zboží v e-shopu,“ podotýká Jakub Ouhrabka, ředitel ComGate Payments.

Platební brána ComGate integrovala odloženou platbu mallpay jako již druhou platební metodu typu “zaplať později”.

mall pay na bráně

Ve srovnání s již dříve nasazenou odloženou platbou je služba mallpay výrazně více prozákaznická v tom, že místo ověřování a schvalování odložené platby v řádu hodin, vše proběhne během pouze 30 vteřin. V rámci těchto několika desítek vteřin je kupující ověřen, je mu schváleno čerpání odložené platby, e-shop je informován o tom, že je platba schválena a může expedovat zboží.

„Informace o objednávce se zákazníkům následně uloží do klientské zóny mallpay, kde je pak možné objednávku do 14 dnů zaplatit. A to jak přes web, tak v aplikaci. Zákazník může využít libovolný způsob platby - kartou online, bankovním převodem a nebo bankovním tlačítkem,“ vysvětluje Jan Bruder, obchodní ředitel mallpay.

Nasazení odložené platby mallpay předcházel pilotní provoz ve vybraných e-shopech, jako jsou Tescoma, Gant, Hudy, Trenýrkárna nebo Husky. „S výsledky pilotního projektu jsme byli velmi spokojeni. Ukázalo se, že značka mallpay příznivě působí na kupující a je častou volbou při rozhodování o výběru odložené platby,“ doplňuje manažerka rozvoje ComGate Pavla Pastyříková.

Na základě zkušeností mallpay přináší loajálnější a o 20 % častěji nakupující zákazníky. Zároveň vykazuje asi 2× vyšší šanci na dokončení nákupu oproti jiným platebním metodám a její přítomnost v platebním mixu o 10 % snižuje preferenci nákladné dobírky. Při využívání odložené platby přes ComGate má e-shop navíc výhodnější podmínky než při platbě kartou.

„Spoluprací s ComGate zásadním způsobem zvyšujeme své pokrytí trhu a věříme, že k současným skoro dvěma stovkám e-shopů, které mallpay využívají, přibudou rychle tisíce dalších,“ uvádí Jan Bruder.

Mallpay je společný fintechový podnik skupiny MALL Group a banky ČSOB. ComGate Payments je ryze česká společnost, která poskytuje platební brány pro e-shopy a platební terminály pro platby v prodejnách.

mall pay