Václav Bellada a jeho "Italské chutě"

Italské chutě je obchod s lahůdkami z Itálie. Stojí za ním Václav Bellada a jeho láska k fotbalu. Když si poctivé těstoviny nebo třeba dokonalý olivový olej budete kupovat, zaplatíte prostřednictvím platební brány ComGate. Zeptali jsme se Václava, jak to celé vzniklo, a jaké jsou jeho zkušenosti s provozováním e-shopu s potravinami.

Italské Chutě jsou 4 roky starý nápad. Celé to začalo nabídkou hrát fotbal za tým ve Středních Čechách. Nabídku jsem přijal a za spoluhráče jsem měl Itala, který do ČR dovážel italské potraviny a zde je prodával do restaurací.

Moc jsem tomu nevěnoval pozornost, až jsem jednou před zápasem navštívili jeho sklad a tam se mi líbila spousta produktů. Ochutnal jsem a byl jsem nadšený. Vzal jsem několik kousků do práce, kde dobroty sklidily úspěch. Z jedné tašky týdně se stalo několik krabic a já z toho měl dobrý pocit, že něco dělám pro kolegy.

Po několika měsících jsem si řekl, že když to chutná všem kolem, tak to můžu zkusit prodávat. Pořídil jsem si krabicové řešení, nacenil produkty a naházel fotky produktů na internet. Jelikož to nebyla má obživa, tak jsem nikam nespěchal a objednávky bral po známých a dalších zákazníků na jejich doporučení. Hodně mi v té době pomohlo rozběhnutí košíku.cz a rohlíku.cz, díky nimž lidé začali důvěřovat koupi potravin přes internet.

Italské chutě e-shop

Vydal jsem se cestou kvalitního zboží za nízkou cenu a především vstřícného chování k zákazníkům. A vyplatilo se. Spousta lidí byla spokojena a vracela se s dalšími objednávkami. Ono koupit kvalitní sýr, olivový olej, nebo parmskou šunku za slušnou cenu není nic jednoduchého, a já to umožnil. Velkou výhodou je, že mám jedinečné zboží a nemusím bojovat s konkurencí.

Jediné problémy k řešení mívám s dopravcem, který mi čas od času rozbije zásilku. Reklamace od zákazníků na kvalitu zboží naštěstí nejsou, dostávám jen pozitivní zpětnou vazbu. Vlastně jednou se na mě utrhnul zákazník komentářem na facebooku, že bych měl spíše prodávat české věci a podpořit tak českou ekonomiku.

Platební bránu ComGate jsme si zvolil na základě průzkumu, kdy jsem srovnával mimo ceny i technické řešení nebo reference. U ComGate mě potěšil férový přístup a transparentní ceny platební brány na webu. Do budoucna je pro mě otázkou, jestli si nechat tento projekt pouze jako koníček, nebo jej posunout na 100% úvazek a rozběhnout ho ještě víc.

Václav Bellada, majitel obchodu